Sevgili Öğrencilerimiz,

Tercihlerinizi yapmadan önce fakültemiz hakkında aşağıda yer alan bilgileri incelemenizi öneririz:

• Ege Bölgesi’nin incisi, güzel İzmir’imize hoş geldiniz.
  • Artık gevreğin, boyozun, çiğdemin, kumrunun memleketindesiniz.
  • Kordon keyfi, kendine has kültürü, yazın serinleyeceğiniz tatil beldeleri, sakin semti Seferihisar’ı ve cana yakın insanları ile sosyokültürel olarak Türkiye’nin en iyi şehirlerinden birinde üniversite eğitiminiz boyunca yaşama imkânı bulabilirsiniz.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler dünyada en çok tercih edilen popüler meslekler arasında yer almaktadır.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümleri 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ege Bölgesi’nde üst sıralarda yer almış ve bölüm kontenjanları %100 dolmuştur.
  • 2011-2012 eğitim öğretim yılından bu yana 1229 öğrenci mezun olmuştur.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin bilimsel ve sosyal gelişimini birebir destekleyen GENÇ, DİNAMİK ve DONANIMLI akademik kadro ile hizmet vermektedir.
  • Eğitim ve öğretim müfredatları uluslararası standartlara uyumlu, yenilikçi ve günceldir.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinde akreditasyon süreçleri başlatılmış olup, bu yolda kararlı ve emin adımlarla ilerlenmektedir.
  • Ders uygulamaları gelişmiş son teknoloji ile uyumlu beceri ve simülasyon laboratuvarlarında yürütülmektedir.
  • Klinik uygulamalar İzmir’in yatak kapasitesi ve hasta çeşitliliği açısından en zengin hastanelerinde ve ilişkili pek çok sahada gerçekleştirilmektedir.
  • Yerleşim bölgesi olarak Organize Sanayi ile yakın komşuluğu nedeniyle güçlü bir Üniversite-Sanayi işbirliği sürdürülmektedir.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinin Avrupa’da 10’un üzerinde ülke ile Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği kapsamında anlaşmaları bulunmakta olup, birçok ülke ile de anlaşma süreçleri devam etmektedir.
  • Farabi değişim programları kapsamında da yurtiçinde birçok üniversite ile değişim imkânı bulunmaktadır.
  • Üniversite bünyesinde yapılan anketlerde öğrenci öğretim elemanı iletişiminin en kolay ve en güçlü olduğu fakülte Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak belirlenmiştir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni öğrencileri aramızda görmekten mutluluk duyarız.