Sağlık Bilimlerinde Araştırma Sempozyumu

Fakültemiz Hemşirelik  Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği  Anabilim Dalı tarafından 21-23 Mart 2019 tarihleri arasında “Sağlık Bilimlerinde Araştırma Sempozyumu”  düzenlenmiştir. Sempozyum açılışında  Rektör  yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karadede  genç araştırmacıların araştırma yönlerini geliştirmenin önemine vurgu yapmıştır. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı  Doç.Dr. Gülşah Kaner Tohtak,  kanıta dayalı bilimin gelişmesinde  bilimsel araştırmanın önemine dikkat çekmiştir. Sempozyum başkanı Doç.Dr. Medine Yılmaz, araştırma yöntem ve analizlerine yönelik, konusunda uzman multidisipliner konuşmacıların konferans ve panellerinin yanı sıra, dört önemli kursa ev sahipliği yapıldığını, sempozyuma hem İzmir içinden hem de Türkiye’nin farklı illerinden  katılımcılar olduğunu belirtmiştir.  Sempozyumda  “Düşünceden Projeye” isimli panelde proje  yazma ilkeleri, projeleri bütçelendirme ve patent alma deneyimi ile ilgili birbirinden değerli üç panelist bilgi ve deneyimlerini genç araştırmacılarla paylaşmıştır. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Erdem Karabulut tarafından  “Meta –Analiz”,  Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zekiye Karaçam tarafından “Sistematik Derleme”,  İzmir Katip Çelebi  Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ferhan  Elmalı tarafından  “Güç Analizi” ve  İzmir Katip Çelebi  Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ve Dr. Öğr. Üyesi Melike Tekindal,  Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hatice Mert,  Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayfer Aydın ve  Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Aynur Çetinkaya tarafından  “Nitel Araştırma” kursları düzenlenmiştir.