İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Topluma Hizmet Ödüller Sahiplerini Buldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Topluma Hizmet Ödüller Sahiplerini Buldu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin öğretim üyelerinin gözetiminde projelendirdiği ve gerçekleştirdiği, sosyal sorumluluk projelerinin jüri önünde değerlendirildiği ve ödüllendirildiği Topluma Hizmet Projeleri Ödül Töreni 24 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Törene İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar açılış konuşmasında, üniversitelerin toplumla iç içe olması gerekliliğinin önemine vurgu yaptı ve bu doğrultuda toplumumuzun sorunlarına duyarlılık göstererek gönüllülük esasına dayalı topluma hizmet projelerini yürüten öğrenci ve öğretim üyelerini tebrik etti.  Dündar, milletimizin tarih boyunca en zor zamanları karşılıksız iyilik yapma ve yardımlaşma gibi sahip olduğu üstün özellikleri ile aştığını ve bugünlere geldiğini, milletinin derdiyle dertlenen, ego ve hırslarıyla hareket etmeyen, şahsına değil milletine hizmet eden bir gençliğin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu vurguladı.

Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin projelerini sunduğu ödül töreninde toplam 19 proje değerlendirmeye alınarak en başarılı ilk üç proje jüri üyeleri tarafından belirlendi. Birincilik ödülünü Çiğli bölgesindeki Asarlık ilköğretim okulunun bahçe duvarlarını çizgi film karakterleri ile renklendirerek öğrencilerin mutlu olmaları sağlamak,  okula olan ilgi, sevgi ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla yapılan “Renkli Dokunuşlar”,  ikincilik ödülünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği ile Menemen Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan hasta çocuk ve ailelerinin eğlenceli vakit geçirmelerini ve bir an için bile olsa acılarından uzaklaşmaları sağlamak amacıyla yapılan “Kahramanın Kadar Güçlüsün” üçüncülük ödülünü ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde “Ya duymasaydık! Ya görmeseydik” etkinliği ile engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşmış olduğu sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla “Bir Ses Ver” adlı hemşirelik bölümü öğrencilerinin hazırladığı projeler kazandı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Prof. Dr. Turan Gökçe tarafından verildi. Rektör Yardımcısı Turan Gökçe, öğrencileri gönülden desteklediklerini, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin toplumsal duyarlılıklarının yüksek olduğunu ve projelerin devamını beklediklerini ifade etti. Ödül töreni sırasında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Topluma Hizmet Projeleri Ödül Günleri-I resim sergisi de izleyicilerle buluştu.