13. Adli Hemşirelik Kursu düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde 13. Adli Hemşirelik ve 8. Adli Diş Hekimliği Kursu 10-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonları'nda gerçekleştirildi. Adli Hemşirelik ve Adli Diş Hekimliğine ilişkin konuların yer aldığı kurs programı İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Diş Hekimliği Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Adli Bilimciler Derneği işbirliği ile düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Saffet KÖSE, Rektör yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sayın İrfan KARADEDE, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Bumin Nuri DÜNDAR ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Yasemin TOKEM, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Gürol CANTÜRK, Adli Bilimciler Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Hamit HANCI’nın önderliğinde düzenlenen kursun Hemşirelik ayağını Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Gülay OYUR ÇELİK, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sayın Leyla BAYSAN ARABACI, Arş. Gör. Sinem ESKİDEMİR, Arş. Gör. Ece MUTLU yürütmüşlerdir. Alanında uzman birçok eğitimci kursta katılımcılarla bilgilerini paylaşmıştır. Kursiyerler tarafından “adli hemşirelik kavramına ilişkin kapsamlı bilgi edindikleri, hemşirelerin adli olaylara bakış açısının değişimine katkıda bulunulduğu” ifade edilmiştir. Bu kursların devamının yapılması ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmasına dikkat çekilmiştir. Ayrıca üniversitemiz için önemli bir kongrenin “5. Uluslararası Adli Hemşirelik Kongresi 2019” ‘un temelleri bu kurs kapsamında atılmıştır.