1. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İzmir Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar teması ile 5-7 Ekim 2017 tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirilmiştir. İzmir’in Beslenme ve Diyetetik alanındaki ilk kapsamlı programı olan kongreye, 6’sı yabancı olmak üzere, toplam 110 konuşmacı katılmıştır. 632 kişinin katıldığı kongre, 62 konferans, 5 uydu sempozyumu ve 10 olgu sunumu ile tamamlanmıştır. Gastrointestinal sistem hastalıkları ve beslenme ilişkisinin detaylı olarak işlendiği kongrede bariyatrik cerrahiden mikrobiyotaya, yutma bozuklularından kolorektal kansere kadar birçok farklı konu ele alınmıştır. Ayrıca çölyak hastalarına yönelik özel tariflerin hazırlandığı bir mutfak atölyesi gerçekleştirilmiştir. Sunulan 36 sözel bildiri ve 60 poster bildiri ile zenginleşen kongre sosyal programı ile de dikkat çekmiş; Dr. Serkan Karaismailoğlu “Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum” başlıklı eğlenceli konuşması ile, Zumba Ege grubu ve Sunshine Band orkestrası ise performansları ile büyük beğeni toplamıştır. Bu süreçte destekleri ile bizi yalnız bırakmayan tüm konuşmacı hocalarımıza, katılımcılarımıza, organizasyon firmamız MOTTO’ya, sponsorlarımıza, gerek kongre öncesi gerekse kongre sırasında bizlere destek olan öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.