ULUSLARARASI YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında saygın bir dergi olan Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy (JOSPT) dergisinde Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Özer Kaya'nın yazarı olduğu "A Comparison of the Effects of Stabilization Exercises plus Manual Therapy to Stabilization Exercises Alone in Patients with Non-specific Mechanic Neck Pain: A Randomized Clinical Trial'.başlıklı makale 2016 yılının en iyi klinik araştırma makalesi ödülünü kazanmıştır. "George J. Davies – James A. Gould Excellence in Clinical Inquiry Award" olarak ilk kurucu ve editörlerinin ismi ile anılan ödül, derginin 25. yılı olan 2005 yılından beri kazanılan başarıların onurlandırılması için verilmektedir. Ödül, 15-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Amerika Texas-San Antonio'da düzenlenen "American Physical Therapy Association Combined Meeting' kapsamındaki Ortopedi ve Spor Fizyoterapisi oturumları sonrası düzenlenen törenlerde George Davies tarafından Derya Özer Kaya'ya takdim edilmiştir. Ödül için düzenlenen iki toplantıda Kaya, mekanik boyun ağrısı tedavisi konulu çalışma hakkında bilgi vermiş, teşekkür konuşmaları yapmış, üniversitemizin tanıtımı ve uluslararası ortak çalışmaların devam ettirilebilmesi için görüşmelerde bulunmuştur.