4. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu düzenlendi..

4. GERİATRİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU BİLİMSEL VE SOSYAL İÇERİĞİ İLE DOLU DOLU GEÇTİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği ve Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalları ile ortaklaşa olarak, 29 – 30 Eylül 2016 tarihlerinde Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ev sahipliğinde 4. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Rektörümüz Prof. Dr. Galip AKHAN, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim TANĞLAY ve Dekanımız Prof. Dr. Bumin Nuri DÜNDAR olmak üzere çok sayıda hemşire, hekim, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, akademisyen ve hemşirelik öğrencileri katılım gösterdi. İzmir’de geriatri alanında çalışan profesyonellerin dışında, İzmir dışından da çok sayıda katılımcı hem bilimsel hem de sosyal anlamda bir arada bulunma ve tartışma fırsatı yakaladılar.

Programda ilk gün gerçekleştirilen açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Galip AKHAN, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim TANĞLAY, Dekanımız Prof. Dr. Bumin Nuri DÜNDAR, Sempozyum Başkanlarımızdan İKÇÜ SBF İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasemin TOKEM ve Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nil TEKİN açılış konuşmalarını yaparak; günümüzdeki yaşlı popülasyonu ile ilgili sayısal verilere, yaşlıların gereksinimlerine, sempozyumun önemine vurgu yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun “Yaşlılıkta Konfor” konulu ilk paneli büyük ilgi ile dinlendi. Bireye özgü, bütüncül ve sağlık bakımı uygulamalarında oldukça önemli bir kavram olan “konfor” konusunun ele alındığı panelde; hemşirelik alanında Konfor Kuramı’nın geliştiricisi olan Katharine Kolcaba’nın görüşlerine, çalışmalarına ve yaşlı grubunda bu konunun önemine değinildi.

Sempozyumda; yaşlılarda yaşam kalitesi, öncelikli konular, kültürel yaklaşım, yaşlılara yönelik sağlık bakım hizmetleri gibi sosyal konulara ve nefrolojik sorunlar, ilaç kullanımı, nörolojik durumlara yaklaşım gibi tıbbi konulara yer verildi. Ayrıca sözel ve poster bildiriler ile geriatri alanında çalışan multidisipliner ekip üyelerinin yaptığı çalışmalar sunuldu. Çalışmalar arasında sözel ve poster bildiri değerlendirmesi yapılarak birincilik ödülleri takdim edildi.

Katılımcıların gerek program, gerek misafirperverlik konusunda olumlu geribildirimleri ile önümüzdeki yıllarda “sempozyum”un “kongre” olarak planlanması önerisi getirildi. İki gün boyunca alanında uzman isimlerin sunumlarıyla gerçekleştirilen Sempozyumumuz, hedeflenen rakamın üzerinde bir katılımcı sayısı ile sona erdi.

Kapanış konuşmasını ve sempozyum değerlendirmesini yapan Sempozyum Eş Başkanlarımız Doç. Dr. Yasemin TOKEM, Doç. Dr. Nil TEKİN ve Doç. Dr. Medine YILMAZ; katılımıyla sempozyumu onurlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Galip AKHAN'a, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim TANĞLAY'a ve Dekanımız Prof. Dr. Bumin Nuri DÜNDAR’a, Narlıdere Huzurevi'nin özverili tüm çalışanlarına, yönetimine, tüm misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederek; sunulan konular eşliğinde daha kaliteli, daha bilinçli bir geriatrik yaklaşımın yaygınlaştırılması dilekleriyle bir sonraki sempozyumun çalışmalarına da ara vermeden devam edeceklerini bildirdiler.