ÜNİVERSİTE BURSU DUYURUSU

Yüksek öğrenim öğrencilerine burs verilmesine ilişkin 5102 sayılı kanun gereğince, ÖSYM kılavuzundaki öğrenci kontenjanlarının %1’i kadar Üniversitelere burs kontenjanı verilmiştir. İlgili burs için başvuru formunun doldurulup, 18 Ekim 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Fakülte Özel Kalemi 234 no'lu oda Ece ERDOĞAN'a teslim edilmesi gerekmektedir.

NOT: Form eksiksiz doldurulmalıdır.

BURS VERİLEMEYECEK ÖĞRENCİLER (Burs Kredi Yönetmeliğinin 9. Maddesi)

a) Kurumdan (KYK- Kredi ve Yurtlar Kurumu, YÖK- Yükseköğretim Kurumu) öğrenim kredisi veya burs almış öğrenciler,

b) 5102 sayılı Kanunun 2. Maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

c) Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

d) Yabancı uyruklu öğrenciler,

e) Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri,

f)  Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

KYK, YÖK VB. KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAN DAHA ÖNCE VEYA ŞU ANDA BURS VE KREDİ ALMIŞ/ALMAKTA OLAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

ÖĞRETİM KURUMUNDA BİR YIL VEYA BİR YILDAN FAZLA BAŞARISIZ OLAN (YIL SONUNDA GENEL NOT ORTALAMASI 2.00'DAN DÜŞÜK OLAN) ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

ÜNİVERSİTEYE BİR SENE VE DAHA FAZLA ARA VERMİŞ/İZİN ALMIŞ ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.