HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2.3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!!

Hemşirelik Bölümü 2., 3. ve 4.  Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine,

İl Sağlık Müdürlüğü, Fakülte Dekanlığı, kayıtlı olduğunuz dersin anabilim dalı ve uygulamaya çıkılacak hastaneler tarafından uygulama sözleşmeleri ve tetkik sonuçları ile ilgili dikkat edilecek hususlar aşağıda sıralanmıştır. Hemşirelik öğrencileri tarafından belirtilen sorumlulukların yerine getirilmesi önem taşımaktadır.

Uygulama Sözleşmelerine Yönelik Bilgiler

İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulama yapacak öğrenciler Uygulama Sözleşmesi hazırlamayacaktır.

Diğer hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde uygulama yapan öğrenciler her bir kurum için üç nüsha (Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için dört nüsha) Uygulama Sözleşmesi hazırlamalıdır.

Örnekler aşağıda sunulmuştur:

Örnek 1: Öğrenci Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği dersi uygulaması için üç nüsha sözleşme, sonraki rotasyonda Aile Sağlığı Merkezi’nde Halk Sağlığı Hemşireliği uygulaması için üç nüsha sözleşme hazırlamalıdır.

Örnek 2: Öğrenci Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği dersi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi uygulaması için toplam üç nüsha sözleşme hazırlamalıdır. Aynı sözleşmede derslerin isimlerini sırasıyla yazmalıdır.

Örnek 2: Öğrenci İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları Hemşireliği dersi uygulaması için sözleşme hazırlamamalı, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi uygulaması için dört nüsha sözleşme hazırlamalıdır.

Sözleşmeye yazılan tüm bilgilerin doğru olması öğrencinin sorumluluğundadır.

Tetkik Sonuçlarının Teslimine Yönelik Bilgiler

İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi dışındaki kurumlarda uygulama yapacak öğrenciler yaptırmış oldukları tetkik sonuçlarını ilgili dersin sorumlu öğretim elemanlarının bilgisi dahilinde uygulama yapacakları kurumun İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’ne veya Eğitim Birimi’ne teslim etmelidir.

İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulama yapacak öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde, yaptırmış oldukları tetkik sonuçları ile birlikte, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aİle Hekimliği Polikliniği veya İKÇÜ kampüsünde yer alan Aile Sağlığı Merkezindeki Aile Hekimliği Polikliniğe başvurmalı ve uygulama yapabileceklerine dair rapor almalıdır.

4. Sınıf

1. Rotasyon için:

Hemşirelik Esasları: 24 Eylül 2018 Pazartesi öğleden sonra

İç Hastalıkları Hemşireliği: 24 Eylül 2018 Pazartesi öğleden sonra

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği: 24 Eylül 2018 Pazartesi öğleden sonra

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği: 25 Eylül 2018 Salı öğleden sonra

Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği: 25 Eylül 2018 Salı öğleden sonra

Halk Sağlığı Hemşireliği: 25 Eylül 2018 Salı öğleden sonra

2. Rotasyon ve 3. Rotasyonda ilk kez İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulama yapacak öğrenciler 28 Eylül 2018 Cuma-5 Ekim 2018 Cuma tarihleri arasında çalışması olmayan günlerde gitmelidir.

İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulama yapacak 3. sınıf ve 2. sınıf öğrencileri için tetkik sonuçlarının teslimine yönelik bilgiler ilgili dersin sorumlu öğretim elemanları tarafından verilecektir.

Belge Teslimine Yönelik Bilgiler

Hazırlanan sözleşmeler bir şeffaf dosyada, tetkik sonuçları bir şeffaf dosyada olmak üzere plastik bir telli dosya içerisinde getirilmelidir. Dosya üzerinde öğrenci adı soyadı, numarası ve bölümü yazılı olmalıdır. Dosyaların teslim süreci konusunda daha sonra bilgi verilecektir.