YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU SIKÇA SORULAN SORULAR

Başvurduğunuz 1. Döneme ait kota bulunmadığı için işleme devam edilemiyor.  şeklinde bir hata alıyorum.

Online başvuruda başvuru yapmak istediğiniz yarıyıl 2. sınıfa başvuruyorsanız 3, 3. sınıfa başvuruyorsanız 5 olarak seçilmelidir. ÖRNEK

The creator of this fault did not specify a Reason. şeklinde bir hata alıyorum.

Sistem yoğunluğundan kaynaklanan bir hatadır. Daha sonra tekrar denemeniz gerekmektedir.

Dosya Boyutu 4096000 Mb dan Büyük Olmamalıdır. şeklinde bir hata alıyorum.

Yüklemek istediğiniz ders içeriği dosyasının ilk 3 sayfasını yüklemeniz yeterlidir.

Başvuru belgesini yazdırırken sorun yaşıyorum.

Başvuru belgesi yazdırırken sorun yaşıyorsanız farklı tarayıcılar kullanarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sınav Bilgileri kısmında puan bilgisi girilirken LYS Y-MF3 puanı girilmelidir.

GENEL AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞLE İLGİLİ EK BİLGİLER

Yabancı uyruklu olup Türkiye'deki bir üniversiteye YÖS ile yerleşmiş ve Üniversitemize GNO ile yatay geçiş başvurusu yapacak öğrenciler YÖS sınavı ile yerleştikleri dönemde yapılmış olan ÖSYS yerleştirme döneminde Türkiye'deki üniversitelerde ilgili bölüme en düşük puanla alınmış taban puanı öğrencinin ÖSYS puanı sayılıp başarı sıralamasına bu puan ile gireceklerdir. (Örneğin A Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde Türkiye çapında en düşük puanla öğrenci almış. A üniversitesinin Y-MF3 Hemşirelik Taban Puanı baz alınır.)

Türkiye'deki bir üniversiteye DGS ile yerleşmiş ve Üniversitemize GNO ile yatay geçiş başvurusu yapacak öğrenciler DGS sınavı ile yerleştikleri dönemde yapılmış olan ÖSYS yerleştirme döneminde Türkiye'deki üniversitelerde ilgili bölüme en düşük puanla alınmış taban puanı öğrencinin ÖSYS puanı sayılıp başarı sıralamasına bu puan ile gireceklerdir. (Örneğin A Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde Türkiye çapında en düşük puanla öğrenci almış. A üniversitesinin Y-MF3 Hemşirelik Taban Puanı baz alınır.)

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olup KKTC'deki bir Üniversiteye ÖSYS ile yerleşmiş ve Üniversitemize GNO ile yatay geçiş başvurusu yapacak öğrenciler Yabancı Öğrenci statüsünde kabul edilir. Bölümün Yabancı Öğrenci kontenjanı varsa öğrenci yatay geçiş başvurusu yapabilir.

4 yıllık bir Sağlık Yüksekokuluna MF3 dışında bir puanla yerleşmiş ve Üniversitemize GNO ile yatay geçiş başvurusu yapacak öğrenciler sisteme yerleştikleri yılda yapılan ÖSYS Y-MF3 puanı ile başvuru yapabilirler.

GNO İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSUNDA ÖSYS MF3 PUANI BAŞARI SIRASI HESAPLAMASINA KATILMAKTADIR.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE